DE BRANDMEESTER
/


VERGADEREN EN ONTMOETEN IN DE HISTORISCHE BINNENSTAD VAN LEIDEN

 

 


Hartje Leiden

Verscholen tussen de Breestraat en de Langebrug in Leiden staat een oude brandslangendroogtoren omsloten door een bijzondere stadstuin. In 2016-2017 is het pand met de naam De Brandmeester gerestaureerd en onder architectuur verbouwd. In het gebouw zijn de sporen van de oude geschiedenis van de brandweer en de Petruskerk nog goed tastbaar. De initiatiefnemers van De Brandmeester zijn met hun bedrijven bovenin de toren gevestigd.  De stadstuin is aangelegd met steun van Fonds 1818 en het fonds wijkinitiatieven. Een oase van groen in het historische centrum van Leiden.

Vergaderlocatie

Bent u op zoek naar een plek om te vergaderen of wilt u een heisessie in plannen of een presentatie houden? De tuinkamer van de Brandmeester staat voor u ter beschikking en is in dagdelen te huur. De moderne tuinkamer (30m²) is van alle gemakken voorzien. Een lichte, akoestisch fijne ruimte voorzien van vloerverwarming en hoogwaardig geïsoleerd glas, maar bovenal een plek waar u in rust met elkaar in gesprek kunt gaan. De standaard vergaderopstelling in de tuinkamer, aan de grote houten tafel met comfortabele leren stoelen, is geschikt voor 8 personen. Deze opstelling is uit te breiden naar 12 personen. Maatwerk is altijd in overleg mogelijk.

Faciliteiten

De Brandmeester beschikt over een gratis WiFi netwerk. Een HD beeldscherm voor presentaties en/of flipovers is eveneens beschikbaar.

Voor koffie,thee en water hanteren we het ‘doe alsof je thuis bent’ principe. Wij zetten alles vooraf in de tuinkamer voor u klaar. U kunt ook gebruik maken van onze keukenpantry in de kelder. Vers, duurzaam en lokaal vinden wij belangrijk en daarom maken wij gebruik van lokale ondernemers uit de buurt en kopen duurzaam in. Hiermee steunen wij ook de lokale ondernemers (denk aan catering) en zo hebben wij altijd verse koekjes in huis. Ook de lunch kan worden verzorgd.

Maak het bijzonder

Wilt u aansluitend aan uw bijeenkomst meer van Leiden zien? In de omgeving zijn tal van hippe, leuke restaurants en gezellige kroegjes. Ook een actievere afsluiting van uw bijeenkomst, zoals een architectuur rondleiding of een bezoek aan een museum, behoort tot de mogelijkheden.


 • brandmeester_ stadstuin_01
 • debrandmeester_afsluiters
 • brandmeester_ stadstuin_01
 • vergaderlocatie_Leiden_de_brandmeester_entree
 • brandmeester_stadstuin_02
 • brandmeester_slangentoren
 • brandmeester_ binnen_01
 • brandmeester_ vergaderen_01
 • brandmeester_stadstuin_04
 • brandmeester_ binnen_02
 • brandmeester_stadstuin_03
 • brandmeester_stadstuin_05
 • debrandmeester_stadstuin3

foto's o.a. Fotografie Carmen


Tarieven

basic optie:
U maakt gebruik van de tuinkamer tot 8 personen voor €75,- per uur (excl. 21% BTW) met een minimum van 2 uur. Presentatiescherm, flipovers zijn beschikbaar. Speciale wensen kunt u altijd met ons afstemmen.

plus optie:
U maakt gebruik van de tuinkamer tot 12 personen voor €225,- (excl. 21% BTW) voor 2-2,5 uur. Presentatiescherm, flipovers zijn beschikbaar. Speciale wensen kunt u altijd met ons afstemmen.

maatwerk optie:
Informeer naar onze mogelijkheden. Bij huur van een halve dag of langer, bieden wij ook de mogelijkheid om een lunch voor u te organiseren.

Met uw bijdrage steunt u het behoud van dit unieke erfgoed.

Tot ziens bij De Brandmeester!
Alice Clijncke & Jelle Verheijen

vergaderen@debrandmeester.nl